Informacje branżowe

  • Rząd podniesie najniższe emerytury? Kowalczyk: Trwają rozmowy

    Na pewno coś trzeba zrobić dla emerytów. lecz nie chcę przesądzać, co to mogłoby być. a może podniesienie najniższej emerytury, a może może jakiś jednorazowy dodatek, a może dodatek do waloryzacji. Trwają rozmowy, żeby wspierać emerytów z najniższymi świadczeniami - mówi na wywiadzie Henryk Kowalczyk, szef Komitetu Stałego Rady Ministrów.

  • Ostrzeżmy babcię. Metoda "na wnuczka" to przeżytek

    Choć osoby starsze to potencjalnie łatwy cel, złodzieje wymyślają coraz bardziej wyrafinowane metody, by pozbawić ich oszczędności. Niestety, są skuteczni na wyzyskiwaniu ich łatwowierności.

  • Morawiecki: Nie wykluczam ponownej nowelizacji tegorocznego budżetu

    Nie wykluczam ponownej nowelizacji tegorocznego budżetu - poinformował wicepremier, minister rozwoju finansów Mateusz Morawiecki. Wskazał, że resort finansów chce wykorzystać dobrą sytuację budżetu do "realizacji zobowiązań z przeszłości".

  • Sztuczna inteligencja spowoduje wybuch nowych miejsc pracy?

    Sztuczna inteligencja (AI) był teraz dziś częścią rzeczywistości biznesowej, a na najbliższych latach należy spodziewać się, że na znaczącym stopniu będzie decydować o konkurencyjności firm. Aż 37 proc. przedsiębiorstw teraz na tej chwili wykorzystuje sztuczną inteligencję dzięki dostępnym na rynku rozwiązaniom jak np. CRM. Kolejnych 22 proc. planuje zrobić to na najbliższym czasie.

Dodany przez Karolina Piotrowska, w dniu 16/03/2015

Niesamowita restauracja

Jak nas wielu tak i wiele gustów.

Doskonale wiadomo nie od dziś zresztą, że każdy z nas jest inny i lubi inny rodzaj miejsc do których uczęszcza. Mając na uwadze właśnie takie podejście do klienta właściciele powstających restauracji prześcigają się w realizowaniu coraz to bardziej odważnych pomysłów na zaspokojenie zmysłów swoich Klientów. Dzięki temu na lokalnych rynkach gastronomicznych można wręcz przebierać pomiędzy dostępnymi wieloma rodzajami restauracji.
Właściciele kreują swoje restauracje  zgodnie z panującymi trendami lub wręcz przeciwnie. Niebywałe jest to, że największym powodzeniem cieszą się właśnie lokale o nietypowym wyglądzie czy sposobie podawania potraw.

Coraz większym zainteresowaniem cieszą się restauracje, które zapewniają swoim klientom nie tylko wrażenia kulinarne, ale i również dodatkowo angażujące i inne zmysły przebywających w nich gości. Zainteresowaniem cieszą się na przykład restauracje, które oferują swoim klientom możliwość spożywania podawanych posiłków w całkowitych ciemnościach. Jedzenie w takim miejscu nie tylko jest niebywałą rzadko spotykaną atrakcją – ale i niesamowitym wyzwaniem dla zmysłów. Osoby, które skorzystały z możliwości spożywania posiłków w takim miejscu przyznają, że posiłek smakował wręcz niesamowicie – gdyż osoby te nie były w stanie wizualnie dookreślić jego wyglądu, a każdy kolejny kęs był niespodzianką.

Dobry bar powstaje dla wzbogacenia wyobraźni goszczących w nich klientów. Dają możliwość spojrzenia na serwowane dania z innego rzadko spotykanego punktu widzenia. Proponują swoim klientom nowy rodzaj delektowania się podawanymi potrawami przy akompaniamencie spokojnej wręcz hipnotyzującej muzyki.  Idealne dla żadnych nowych wrażeń odkrywców smaku i kulinarnych wrażeń.

Restauracje tego typu to niewątpliwie wyzwanie dla wszystkich prawdziwych smakoszy. Co więcej są one doskonałą propozycją na poznanie nowych smaków w ciekawej scenerii. Serdecznie polecane przez wszystkich, którzy je odwiedzili.

Zdjęcia naszego reportera

gastronomia
jedzenie
żywienie